Goveja juha mame Anite z govedino, korenjem in domačimi fritati Vedno kadar sem se vračal iz tekmovanj domov, sem si najbolj želel, mamino domačo govejo juho, ki je vrela celo nedeljsko dopoldne. Moja klasična želja je bila: več fritatov kot juhe.
Z dimljeno bohinjsko postrvjo, gomolji zelenjave in tolminskim sirom Ječmen po luščenju in obdelavi zrna postane ješprenj. Ponavadi se pripravi ješprenčkova juha. Mi smo sledili trendom moderne kuhinje in dodali lokalne sestavine, ter dimljeno bohinjsko postrv.
Idrijski žlikrofi s svežimi zelišči in sirom Kmetije Dolenc Idrijski žlikrofi so slovenska jed z Idrijskega. Narejena iz rezančevega testa s krompirjevim nadevom in značilno obliko. Priprava poteka po tradicionalnem receptu, ki je bil opisan v sredini 19. stoletja. So prva slovenska jed, ki je bila zaščitena na ravni Evropske unije kot »Zajamčena tradicionalna posebnost«.
s kremo krompirja z zelišči, zelenjava, omaka
Odločili smo se za sladkovodno ribo smuč, ker se nam zdi,
da je ob klasični postrvi preveč zapostavljen. Kvaliteta je tu
nedvomno na strani smuča.
krema krompirja z zelišči, zelenjava, omaka Ste vedeli da v ribogojnici Fonda vsakega piranskega brancina opremijo z oznako izvora in jamstvom kakovosti. Označevanje s prepoznavnimi značkami, so uvedli kot novost na slovenskem trgu, ljubiteljem morskih dobrot pa omogoča popolno sledljivost .
na Kamniški gorčični čebuli, kislo repo, gorčičnimi semeni in praženim krompirjem 21. februarja 2013 je bil sprejet odlok o razglasitvi
tradicionalnega izdelovanja kranjskih klobas za živo
mojstrovino državnega pomena. Kranjska klobasa izhaja
iz kulturne dediščine kolin in se v pisnih virih omenja že v
drugi polovici 19. stoletja, njeno ime pomeni mesna klobasa
s Kranjskega.
Kranjska klobasa na kamniški gorčični čebuli s praženim krompirjem 21. februarja 2013 je bil sprejet odlok o razglasitvi tradicionalnega izdelovanja kranjskih klobas za živo mojstrovino državnega pomena. Kranjska klobasa izhaja iz kulturne dediščine kolin in se v pisnih virih omenja že v drugi polovici 19. stoletja, njeno ime pomeni mesna klobasa s Kranjskega.
Tofujev par z zelenjavo in pečenim krompirjem Tofu je eno redkih rastlinskih živil, ki vsebuje čisto vse beljakovine, ki jih telo potrebuje. Vrh tega ima veliko antioksidantov, mineralov ter dobrih maščob.
Blejska kremšnita ali kremna rezina je simbol blejske kulinarike. Slaščičarski mojster Ištvan Lukašević se je v poznih 40. letih iz Sente v Vojvodini z družino preselil na Bled. Leta 1953 je kot vodja slaščičarske delavnice v Hotelu Park na Bledu sestavil recept za slaščico, ki je danes postala legenda. Poizkusite in povejte …
Štruklji so tradicionalna slaščica. V različnih izvedbah so poznani v vseh slovenskih pokrajinah Pripravljajo se predvsem ob praznikih in ob večjih skupnih delih. Prva pričevanja o pripravi te jedi segajo že v 16. stoletje, ko naj bi leta 1589 dvorni kuhar v Gradcu zapisal recept za kuhane pehtranove štruklje.
Žal vam ne moremo zagotoviti, da bo pica vedno postrežena skupaj z ostalimi jedmi.
ENA MIZA EN RAČUN.
Seznam alergenov G - žita, ki vsebujejo gluten ( pšenica, rž, ječmen,
oves, pira, kamutali njihove križane vrste ali
proizvodi iz njih) J - jajca in proizvodi iz njih R - ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih A - arašidi in proizvodi z njih S - zrnje soje in proizvodi iz njih L - mleko in mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo O - oreški - mandeljni, orehi, lešniki, indijski
oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija,
makadamija in proizvodi iz njih
Z - listna zelena in proizvodi iz njih Gs - gorčično seme in proizvodi iz njih Ž - žveplov dioksid in sulfiti (v koncentraciji več
kot 100 mg / kg ali 10 mg / l, izraženi kot so2)