PICA JE KOT SEKS –
KO JE DOBRA, JE
RES DOBRA, IN KO
JE SLABA ...
ŠE VEDNO PAŠE.
Neapeljska pica v Evropi nosi oznako zajamčena
tradicionalna posebnost, umetnost priprave
pice na neapeljski način pa se je uvrstila tudi na
Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine.
Ker spoštujemo italijansko zgodovino in
tradicijo, pri pripravi pic uporabljamo prvovrstne
italijanske osnovne sestavine. Ker pišemo svojo
zgodbo, smo jih obogatili z najkvalitetnejšimi
slovenskimi sestavinami. Za dvojno fermentacijo
naše testo počiva 48 ur, pri temperaturi peči, ki
seže krepko čez 400 stopinj, pa so pice lepotice
pečene v dobri minuti…
Naše pice niso zažgane, ampak imajo simpatične
manjše in večje črne pikice – ker so to prave
NEAPELJSKE PICE.
Naše pice niso povsem okrogle, ampak je testo
ročno raztegnjeno na pultu in nato še enkrat na
loparju – ker so to prave NEAPELJSKE PICE.
Naše pice lahko ješ in ješ in ješ, pa ne povzročajo
teže v polnem trebuščku – ker so to prave
NEAPELJSKE PICE.
Prosimo, da pic ne spreminjate, jim ne dodajate
svojih sestavin in jih ne skušate spremeniti v
nekaj, kar niso: naše NEAPELJSKE PICE bodo
ZELO UŽALJENE!
Legenda
DOP (Denominazione di origine protteta) – zaščitena označba porekla ZGO – zaščitena geografska označba PECORINO ROMANO – trd, slan, aromatičen ovčji sir,
ki so ga poznali že v starem Rimu LARDO MANGALICE, Kmetija Cigoj – maščoba hrbta prašiča,
ki ima dokazano številne zdravilne lastnosti in pozitivne učinke.
Vsebuje manj slabega holesterola in velja za gurmansko specialiteto.
Česen, Mozzarela fior di latte, Olivno olje Lisjak, Origano
Posmodula je stara slovenska jed, ki so jo gospodinje
pripravile otrokom ob peki kruha. Otroci so kruh
težko čakali, zato so gospodinje hlebček testa tanko
razvaljale, ga premazale z različnimi premazi, zelišči,
zaseko in podobnim ter na hitro spekle. Ime posmodula
ali tudi posmojevka izvira iz okolice Kranja.
Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzarela fior di latte, Kraški pršut PREMIUM zorjen 16 mesecev na kraški burji, Artičoke, Grške črne olive, Svež črn poper