Česen, Mozzarela fior di latte, Olivno olje Lisjak
Posmodula je stara slovenska jed, ki so jo gospodinje
pripravile otrokom ob peki kruha. Otroci so kruh
težko čakali, zato so gospodinje hlebček testa tanko
razvaljale, ga premazale z različnimi premazi, zelišči,
zaseko in podobnim ter na hitro spekle. Ime posmodula
ali tudi posmojevka izvira iz okolice Kranja.
Paradižnik San Marzano D.O.P., Mozzarela fior di latte, Kraški pršut PREMIUM zorjen 16 mesecev na kraški burji, Artičoke, Grške črne olive, Svež črn poper
Goveja juha mame Anite z govedino, korenjem in domačimi fritati Vedno kadar sem se vračal iz tekmovanj domov, sem si najbolj želel, mamino domačo govejo juho, ki je vrela celo nedeljsko dopoldne. Moja klasična želja je bila: več fritatov kot juhe.
Z dimljeno bohinjsko postrvjo, gomolji zelenjave in tolminskim sirom Ječmen po luščenju in obdelavi zrna postane ješprenj. Ponavadi se pripravi ješprenčkova juha. Mi smo sledili trendom moderne kuhinje in dodali lokalne sestavine, ter dimljeno bohinjsko postrv.
Idrijski žlikrofi s svežimi zelišči in sirom Kmetije Dolenc Idrijski žlikrofi so slovenska jed z Idrijskega. Narejena iz rezančevega testa s krompirjevim nadevom in značilno obliko. Priprava poteka po tradicionalnem receptu, ki je bil opisan v sredini 19. stoletja. So prva slovenska jed, ki je bila zaščitena na ravni Evropske unije kot »Zajamčena tradicionalna posebnost«.
File Piranskega brancina Fonda s sipino polento, svežo zelenjavo, pečenimi mandlji in šampanjsko peno Ste vedeli da v ribogojnici Fonda vsakega piranskega brancina opremijo z oznako izvora in jamstvom kakovosti. Označevanje s prepoznavnimi značkami, so uvedli kot novost na slovenskem trgu, ljubiteljem morskih dobrot pa omogoča popolno sledljivost .
Kranjska klobasa na kamniški gorčični čebuli s praženim krompirjem 21. februarja 2013 je bil sprejet odlok o razglasitvi tradicionalnega izdelovanja kranjskih klobas za živo mojstrovino državnega pomena. Kranjska klobasa izhaja iz kulturne dediščine kolin in se v pisnih virih omenja že v drugi polovici 19. stoletja, njeno ime pomeni mesna klobasa s Kranjskega.
Tofujev par z zelenjavo in pečenim krompirjem Tofu je eno redkih rastlinskih živil, ki vsebuje čisto vse beljakovine, ki jih telo potrebuje. Vrh tega ima veliko antioksidantov, mineralov ter dobrih maščob.
100 % Slo beef burger mesarstva Čadež s pečenim krompirjem Burgerji so vedno moderni . Mesarstvo Čadež po našem hišnem receptu pripravlja maso in oblikuje burgerje posebej za nas. Lahko izbirate med klasičnim, dvojnim ali celo trojnim – za vse mesoljubce!
Blejska kremšnita ali kremna rezina je simbol blejske kulinarike. Slaščičarski mojster Ištvan Lukašević se je v poznih 40. letih iz Sente v Vojvodini z družino preselil na Bled. Leta 1953 je kot vodja slaščičarske delavnice v Hotelu Park na Bledu sestavil recept za slaščico, ki je danes postala legenda. Poizkusite in povejte …
Štruklji so tradicionalna slaščica. V različnih izvedbah so poznani v vseh slovenskih pokrajinah Pripravljajo se predvsem ob praznikih in ob večjih skupnih delih. Prva pričevanja o pripravi te jedi segajo že v 16. stoletje, ko naj bi leta 1589 dvorni kuhar v Gradcu zapisal recept za kuhane pehtranove štruklje.