Kontakt

Bar in restavracija Špica
Cesta svobode 9
4260 Bled

tel.: + 386 (0)4 574 30 27
e-mail: restavracijaspica@yahoo.com

Predstavitev


Spoštovani,

po dolgem času in po letih razmišljanja smo se končno odločili.

Čas je za novo poglavje, za novo zgodbo. Obarvano lokalno, predvsem pa osebno. Nekoč sem veslal in osvojil bronasto olimpijsko medaljo, prvo za samostojno Slovenijo. Bil na štirih olimpijadah. Potem je bil  Chilli. Osem let. Sedaj je Špica, ker sem v četvercu veslal na špici – prvi v čolnu!

Pet stebrov, ker smo slovenski veslači do sedaj osvojili pet olimpijskih medalj. Več kot 50 vrst piva, ker se je po treningu prilegel požirek hmeljevega napitka – za regeneracijo! Več kot 90 vrst vina, ker sem se kasneje v Chilliju po sommeliersko zaljubil v vino. Več kot 60 vrst domačega žganja in likerjev, ker se po dobri in okusni hrani vedno prileže »en takratek«.

Na temeljih nekdanje mehiške restavracije smo kreirali prostor, kjer želimo svojim gostom ponuditi zaokroženo in celovito gurmansko izkušnjo. S to vizijo smo svojo ponudbo razširili v široko paleto najokusnejših slovenskih jedi s pridihom kulinaričnih dosežkov svetovnih kuhinj. Izbrane jedi pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi dobavitelji in kmetijami, zato smo prepričani, da boste pri nas vsi našli vsaj eno jed, ki bo po vašem okusu….

 

Pa dober tek